Sunday, August 21, 2016

Deliveroo, Uber: Hoe organiseer je de gig economy

Deliveroo-koeriers in Londen behaalden onlangs een overwinning nadat ze in verzet waren gekomen tegen plannen om hun banen nog onzekerder te maken. Ze legden het werk neer, protesteerden bij het Londense kantoor van het maaltijdbezorgbedrijf en weigerden het management hun klachten invidueel te laten behandelen. Als compensatie voor het inkomensverlies dat ze door de staking leden creëerden ze een stakingskas. Via crowdfunding wisten ze £12,994 aan kleine donaties te verzamelen.

Hilary Osborne en Sarah Butler van de Guardian verkennen wat hun overwinning betekent voor de mogelijkheden om de bredere gig economy te organiseren, die bestaat uit bedrijven als Uber en Deliveroo met extreem onzekere banen.

Een voor de hand liggend obstakel voor het organiseren van gig workers is dat ze vaak individueel werken. Een mogelijke manier om met ze in contact te komen zou eruit kunnen bestaan om naar Amerikaans voorbeeld worker centres op te zetten waar vrijwilligers advies geven. En natuurlijk zijn er de sociale media. Alex Wood van Oxford University:
Even amongst the workers who are working around the world from home we find most of them join online social networks through Facebook, forums and blogs […] These networks form the basis for people to share dissatisfactions.
Rechtzaken kunnen ook verschil maken. De Britse vakbond GMB steunt een rechtzaak van Uberchauffeurs die zeggen dat ze geen zzp’ers zijn, maar werknemers (op een vergelijkbare manier vecht het Duitse openbaar ministerie de zzp-status van Ryanair-piloten aan).

Zullen vakbonden hun best doen om de gig economy te organiseren, ook als dit een grote inspanning vergt? Wood:
There’s a high turnover of people and there’s low market bargaining power. If they go on strike it’s not going to bring the economy to a halt, unlike coal miners or rail workers.
Aan de andere kant, als vakbonden niets aan het verschijnsel doen, dan zullen zowel werkers als vakbonden uiteindelijk zwakker staan. Alice Martin van de New Economics Foundation suggereert dat er misschien nieuwe vakbonden moeten komen als traditionele bonden geen antwoord hebben op de gig economy.

Mags Dewhurst van the Independent Workers Union of Great Britain, die samen met de Deliveroo-koeriers campagne voerde, benadrukt dat laagbetaalde werknemers kunnen winnen:
The biggest problem people face is getting in contact with each other. Once they are in contact and they have decided to work with one voice, they have effectively unionised and the company is screwed.

No comments: